چرا روانشناسی کودک؟!...

روانشناسی کودک چیست؟

روانشناسی کودک مطالعه بر روی عملکرد های خودآگاه و ناخود آگاه کودک می باشد که روانشناسان کودک چگونگی تعامل کودک را با والدین ، خودشان و جهان اطراف بررسی می کنند تا پیشرفت و رشد ذهنی آن ها را متوجه شوند.

چرا روانشناسی کودک مهم است؟

همه می خواهند فرزندشان رشد سالم داشته باشد، اما همیشه مشخص نیست که رفتار کودک از علائم یک مرحله طبیعی رشد است یا نشانه ای از یک ناهنجاری است. روانشناسان کودک می توانند به شما کمک کنند تفاوت را درک کنید.

درک الگوهای روانشناختی طبیعی و غیرطبیعی کودک می تواند به والدین کمک کند تا درک کنند چگونه می توانند به بهترین شکل با کودک ارتباط برقرار کرده، به او مکانیسم های مقابله ای برای مدیریت احساسات را بیاموزند و به کودک در پیشرفت و رشد در هر مرحله رشد جدید کمک کنند.  

روانشناسان کودک همچنین می توانند رفتارهای غیرعادی را زود تشخیص دهند ، به تشخیص ریشه مسائل معمول رفتاری مانند مسائل یادگیری، بیش فعالی یا اضطراب کمک کنند. آن ها همچنین می توانند به پیشگیری، ارزیابی و تشخیص تاخیر در رشد یا ناهنجاری هایی مانند اوتیسم کمک کنند.

روانشناسی کودک تعامل چند حوزه اصلی رشد را مطالعه می کند:

رشد جسمی

 رشد جسمی در کودکان به طور معمول یک توالی قابل پیش بینی از وقایع است. کودک شما به همان ترتیب سر خود را بالا می گیرد ، می غلتد ، راه می رود و می دود. روانشناس کودک می تواند به پزشک متخصص اطفال شما در مشاهده رشد جسمی کودک کمک کند و در صورت وجود هرگونه ناهنجاری که می تواند بیانگر بی نظمی در رشد باشد.

روانشناسان کودک پیشرفت کودک شما را به سمت نقاط عطف رشد مشاهده می کنند تا اطمینان حاصل کنند که کودک شما از نظر جسمی در حال رشد طبیعی است. تاخیرهای عمده در رشد جسمی ممکن است سایر موارد اساسی مربوط به رشد را نشان دهد که می تواند در اوایل حل شود.

توسعه شناختی

درک پزشکی از رشد شناختی دوران کودکی طی سالهای اخیر بسیار تغییر کرده است. اکنون می دانیم که حتی نوزادان تازه متولد شده حتی قبل از اینکه زبان برای بیان آن داشته باشند از محیط خود آگاه هستند و به آن علاقه مند هستند.

رشد شناختی به یادگیری فکری و فرآیندهای فکری کودک اشاره دارد. شامل مشاهده و درک جهان پیرامون، یادگیری زبان، حافظه، تصمیم گیری، حل مسئله، نحوه استفاده کودک از تخیل خود و نحوه استفاده کودک از استدلال اساسی است. همه این عوامل تحت تأثیر ژنتیک و محیط کودک قرار دارند.

رشد عاطفی (اجتماعی)

رشد عاطفی و اجتماعی به شدت در هم آمیخته شده اند. رشد عاطفی به احساس کودک، درک و بیان احساسات خود اشاره دارد. رشد عاطفی در کودکان بسیار جوان از طریق ابراز احساسات اساسی مانند ترس، شادی، عصبانیت و غم بیان می شود.
با رشد کودک، احساسات پیچیده تری مانند اعتماد به نفس، امید، احساس گناه و غرور بروز می کند. رشد عاطفی همچنین شامل توانایی کودک در احساس و درک احساسات دیگران از طریق همدلی است.
یادگیری تنظیم و بیان مناسب احساسات برای بسیاری از کودکان دشوار است. کمک به کودکان در درک زود هنگام احساسات خود می تواند تأثیر مهمی در رشد عاطفی فعلی و آینده داشته باشد.

یک روانشناس کودک می تواند به کودک شما کمک کند تا احساسات خود را به روشی سالم و مثبت درک و بیان کند. توسعه عاطفی، توسعه اجتماعی را بسیار آگاه می کند.

 

یکی از نکات مهمی که در دبستان نشانه مهر به آن توجه شده است وجود روانشناس متخصص در کنار دانش آموز عزیز و والدین محترم است که به صورت جلسات خصوصی و همچنین وبینارهای گروهی و کارگاه های آموزشی اقدام به ارائه مشاوره تخصصی به آن ها می کند.

 

دبستان نشانه مهر